Rengøring med højtryksrenser

Hvad er en højtryksrenser god til – og i forhold til hvilke opgaver skal du passe på?

Dette blogindlæg har til formål at give dig en række tips og råd omkring hvilke rengøringsopgaver en højtryksrenser er særdeles velegnet og effektiv til, og hvilke opgaver, som det ikke anbefales at du benytter en højtryksrenser til.

Mangler du en højtryksrenser? Se vores udvalg her.

Bilvask med højtryksrenser

Hvis du selv ønsker at vaske din bil fremfor at køre i en vaskehal, så er en højtryksrenser sandsynligvis den mest effektive metode, når det kommer til spulingen af bilen. Samtidig bruger en højtryksrenser også mindre vand end f.eks. en vandslange. Med en skumlanse og en højtryksrenser, er du kommet langt i forhold til at holde din bil fri for skidt og snavs. I forbindelse med bilvask er højtryksrenseren et nyttigt redskab året rundt.

Cykelvask med højtryksrenser

Det kan være at du har været en tur i skoven på din mountainbike, og nu er den blevet godt beskidt af mudder fra stier og sprøjtende vandpytter. Men det er jo ikke noget problem, vel? Jeg giver da bare biken en tur med højtryksrenseren – easy fix! Eller hvad? Nej, ikke helt. Cykelstel kan godt tåle trykket fra en højtryksrenser, men du skal være meget varsom med at anvende højtryksrenser til bevægelige og olierede dele som f.eks. kæden.

Fjerner du fedt og olie med højtryksrenseren risikerer du rustdannelser, og eventuelt andre skader på bevægelige dele. Hvis du alligevel anvender en højtryksrenser til rengøring af din cykel, anbefales det at du smører cyklens bevægelige dele grundigt bagefter.

Rengøring_af_bil_med_højtryksrenser

Rengøringsopgaver med højtryksrenser - Forår

Rengøring af drivhus med højtryksrenser

Når drivhuset har været udsat for vind og vejr igennem efteråret og vinteren, trænger det i de fleste tilfælde til en rengøring.

I dette tilfælde er en højtryksrenser særdeles nyttig at have ved hånden. Højtryksrenseren fjerner nemt alle former for snavs og skidt fra glaspartier mv., så dit drivhus er flot og klar til sommersæsonen.

Rengøring af hegn og stakit med højtryksrenser

En højtryksrenser er velegnet til rensning og rengøring af stakit og hegn. Hvis dit hegn/stakit er af træ, anbefales det at du efterbehandler det efter rengøring med højtryksrenser for at beskytte træets porrer.

Rengøring af fliser med højtryksrenser

En lang, kold og fugtig vinter går sjældent ubemærket hen over flisepartier. Plamager af alger, mos og belægninger samler sig på overfladen af fliserne, og det ser ikke særlig kønt ud. Samtidig kan det være noget genstridigt stads at give sig i kast med ved håndkraft. Også i denne forbindelse kan en højtryksrenser klare ”det sure arbejde” med et ordentligt drøn på bartrykket, og så må selv mos og alger overgive sig for vandtrykket. Ved hjælp af højtryksrenseren kan du nyde pæne og rene fliser igennem sommermånederne.

Rengøringsopgaver med højtryksrenser - Efterår

Klargøring og vask af båd med højtryksrenser

Er du bådejer og tripper du for at få din båd i vandet til foråret og sommeren, så kan du nemt og med stor effektivitet anvende en højtryksrenser til klargøring og rengøring af din båd. Højtryksrenseren klarer den grove rengøring af båden, så du kan gå i gang med efterbehandlingen med bådrens, der bl.a. opløser sidste sæsons voksrester og olie. Med denne metode er din båd snart klar til en ny sæson i bølgerne. I dette tilfælde kan du med fordel anvende højtryksrenseren til at rengøre bunden af båden for alger og tangrester, når den tages op af vandet om efteråret.

Ønsker du tips til valg af højtryksrenser til enten privat brug eller til erhverv, kan du læse mere her.

Rengøring_af_fliser_med_højtryksrenser

Områder hvor du skal være varsom eller helt undgå at bruge højtryksrenser

Der er områder og rengøringsopgaver hvor du skal være ekstra varsom eller helt undgå at bruge højtryksrenser. Nedenfor følger nogle eksempler hvor en højtryksrenser ikke anbefales.

Murede og pudsede facader
Mursten har en brandskal på overfladen, som du risikerer at beskadige ved højtryksrensning og dermed øge risikoen for fugt, alger og frostsprængninger. Det samme gør sig gældende for pudsede facader, hvor du risikerer at spule al pudset væk med højtryksrensning.

Træfacader
Træfacader må ikke højtryksspules, da træfacader aldrig er helt tætte, og dermed vil der trænge vand ind bag brædderne og give fugtskader.

Facader af gasbeton
Facader af gasbeton må ikke højtryksrenses, da det er et relativt porøst og blødt materiale, og samtidig kan gasbeton suge vand, så der er stor risiko for at der opstår fugtskader i facaden.

Har du en træterrasse eller en terrasse med betonfliser, skal du ligeledes være ekstremt varsom. Granitfliser kan sagtens tåle højtryksspuling, hvorimod mange typer naturfliser ikke kan tåle trykket fra en højtryksrenser.

Mundstykker til højtryksrenseren
I mange tilfælde kan det være en god idé at bruge et mundstykke på højtryksrenseren, da det nedsætter vandtrykket og chancen for at beskadige noget. Skal du f.eks. rengøre terrassen, anbefales det at du bruger et mundstykke specielt designet til terrasserengøring for at skåne fliser og overflade.

Se vores store udvalg af højtryksrensere

Indkøbskurv