Sikkerhedsudstyr

Når man arbejder med en motorsav eller et andet motorredskab, skal man kunne stole på sit sikkerhedsudstyr. Det er naturligvis lige så vigtigt, at det er bekvemt at have på og at det kan modstå vind, vejr og slitage. Når du føler dig hjemme i dit sikkerhedsudstyr, kan du arbejde koncentreret og dermed sikkert. Dette er vores tanke, når vi håndplukker vores sortiment af såvel beklædning som tilbehør.

Glem ikke at det personlige sikkerhedsudstyr aldrig kan erstatte den rigtige arbejdsteknik.
Vær optimalt forberedt inden du går i gang med motorsaven
Der er en del sikkerhedsforanstaltninger, du bør tage inden du starter motorsaven op og påbegynder savarbejdet. Foruden den praktiske viden om sikker brug af motorsaven, som du kan læse i Arbejdsmiljølovens forskrifter og altid bør følge, så skal sikkerheden omkring dit arbejde naturligvis være i orden – både i professionel og privat henseende.

For sikker brug af motorsave og andre kædedrevne motorredskaber, bør man anvende sikkerhedshjelm, visir, høreværn, arbejdshandsker, benværn og fodværn. Med hensyn til udstyr, er disse elementer forudsætningen for, at du varetager din egen sikkerhed på bedste vis inden du påbegynder arbejdet med motorsaven.

Sikkerhedshjelmen er det bedste værn mod at du bliver ramt i hovedet af enten motorsaven ved et tilbageslag eller elementet, du saver i. Lading Maskinforretning vil i denne forbindelse anbefale, at du anvender en sikkerhedshjelm med både visir og høreværn. På den måde har du essentielle sikkerhedselementer samlet i et produkt, og du behøver ikke at bekymre dig om at skulle til at lede efter separate visirer og høreværn, der eventuelt har forputtet sig i redskabsskuret.

Ved savning i træ med en motorsav, er risikoen for at flyvende spåner og træsplinter rammer dig i øjnene og ansigtet særdeles stor. Derfor er netop et visir endnu et vigtigt element i dit sikkerhedsudstyr, og som nævnt kan du få hjelme, hvor der er påmonteret visir. De fleste, der har arbejdet med en motorsav, ved at støjniveauet kan være ganske omfattende. I de fleste tilfælde vil en motorsav i brug ligge på lydniveau, der rangerer mellem 100 og 110 dB. Af den grund bør du altid beskytte din hørelse, når motorsaven snurrer.

Hvis du er uheldig og taber motorsaven, mens kæden roterer, kan det forårsage alvorlige skader på ben og fødder. Her kommer fodværn og benværn dig til gode, og vil i yderste konsekvens kunne redde dig fra en rigtig alvorlig arbejdsulykke.
Lading Maskinforretning – forhandler af dit personlige sikkerhedsudstyr til motorsav
Personligt sikkerhedstøj og tilhørende sikkerhedsudstyr til motorsav og andre motordrevne redskaber, er alt sammen grej, der skal beskytte dig, når du arbejder med potentielt farlige motorredskaber – både indenfor erhverv og ved privat brug. Man kender det f.eks. som sikkerhedssko ved arbejde på byggepladser, beskyttelsesbriller ved svejsearbejde og reflekstøj ved vejarbejde.

Hos Lading Maskinforretning forhandler vi bl.a. nedenstående varekategorier indenfor beskyttelsesudstyr og sikkerhedsudstyr til motorsav, så du er velforberedt og optimalt beskyttet inden arbejdet påbegyndes:

Beskyttelsestøj
Sikkerhedssko
Hjelm
Sikkerhedsbriller
Høreværn
Handsker

Klik på kategorierne ovenfor og læs mere om de enkelte produkter.

Indkøbskurv