Guide til valg af motorsav

Mangler du en motorsav, men er i tvivl om hvilken type og model, du skal købe? I denne guide kommer vi rundt om en lang række af de elementer, du bør overveje inden du investerer i en motorsav. 

Hvilken motorsav skal man vælge?

Der er mange forskellige typer af motorsave på markedet. Overordnet kan man inddele motorsave i fire kategorier:  Professionelle motorsave er motorsave med maksimal ydeevne og optimal ergonomi. Disse motorsave er ekstremt kraftfulde og udviklet specielt til professionel fuldtids- eller deltidsbrug. Allroundsave er robuste motorsave, der er perfekte til deltidsbrug og håndtering af skæreopgaver som brændehugning, beskæring og fældning af mindre træer. Ydeevnen i en allroundsav er stærk, men lidt lavere end de professionelle motorsave. Forbrugersave er små, nemme at håndtere og let anvendelige motorsave udviklet til privat brug for folk, der ikke bruger deres motorsav så ofte. Træplejesave er udviklet udelukkende til professionelle træplejere, der arbejder med træpleje.

Ønsker du at gøre det så nemt som muligt for dig selv, kan du med fordel udvælge hvilken af de ovenstående hovedkategorier, der matcher dit behov. Har du først afdækket dit behov i henhold til om det er en motorsav til professionel brug eller en allroundsav, du har brug for, så vil du allerede være nået langt i bestræbelserne på at finde den helt rigtige motorsav til dit behov. 

Mange forbrugere spørger sig selv: ”Hvilken motorsav er bedst?” Svaret på dette spørgsmål skal igen findes i et andet spørgsmål: ”Hvad skal motorsaven bruges til?” Skal det være en benzindrevet motorsav eller en el motorsav?   

Der er også foretaget mange motorsav tests til gavn for forbrugerne, som man kan gå på opdagelse i på nettet, for at undersøge fordele og ulemper ved forskellige brands, modeller og typer af motorsave.

Valg af den bedste motorsav til dit behov

Valget af den bedste motorsav til et særskilt behov kan være udfordrende. Dette indlæg har til formål at guide dig i den rigtige retning i forhold til valg af den bedste motorsav både med hensyn til type, ydeevne, pris, osv.

Motorsaven er ikke længere udelukkende et specialværktøj for fagmanden. I dag er en motorsav for så vidt allemandseje – fra den professionelle bruger til husejeren, der skal skære brænde eller beskære et træ i haven. I takt med at motorsavens arbejdsområder er blevet udvidet, er udbuddet og variationerne af motorsave også ekspanderet. Af samme grund vil det for mange forbrugere være en stor udfordring at navigere rundt imellem udbuddet af motorsave, og ikke mindst vælge den bedste motorsav til eget behov. Her er der flere forskellige faktorer, der spiller ind. 

Det kan derfor være en god idé f.eks. at spørge sig selv om hvor stor erfaring man har i anvendelse af en motorsav, hvad skal saven bruges til og hvor ofte får man brug for den, hvilken størrelse træer vil man primært skulle fælde, er motorsavens ergonomi vigtig, hvor stor skal savsværdet være?

Guide til valg af motorsav_Lading Maskinforretning

Vigtige overvejelser inden køb af motorsav

Hvor stor skal motorsaven være?

En motorsavs størrelse og ydeevne afgøres af stemplets slagvolumen (cm3) og den indlejrede motoreffekt (hk eller kW). 

Hvis din erfaring med anvendelse af en motorsav er lille, anbefales det at købe en let motorsavsmodel, i og med at disse er nemmere at håndtere, manøvrere og betjene. En let motorsav mindsker også sikkerhedsrisikoen i dit arbejde. For professionelle brugere med stor erfaring i brug af alle typer motorsave, vil en let sav ofte være et supplement til en højtydende motorsav med langt savsværd. 

Motorsavens størrelse afhænger selvsagt af skæreopgavens omfang. Anvender du en mindre, let sav til fældning af et stort træ, vil saven udsættes for overbelastning i motoren, nedslidning og potentielt havari. Altså: Jo større skæreopgave, jo større motorsav. Er du i tvivl eller har spørgsmål om hvor kraftig en motorsav, du har brug for, så hjælper Lading Maskinforretning dig gerne med kvalificeret rådgivning og vejledning. Vi har et velassorteret sortiment af Husqvarna motorsave og STIHL motorsave, og vi kører ofte tilbudskampagner på motorsave.

Skal jeg vælge en benzin motorsav eller en el motorsav med batteri?

Et andet centralt spørgsmål er om du skal vælge en benzindrevet motorsav eller en el motorsav med batteri. 

For den professionelle bruger, der arbejder med motorsaven mange timer dagligt, vil en benzindrevet motorsav være at foretrække, da du ikke vil være afhængig af at skulle have ekstra batterier ved hånden. Skal du bruge motorsaven til mindre arbejdsopgaver vil en el motorsav helt sikkert matche dit behov glimrende. Har du et ekstra batteri til el saven, som du sørger for at holde opladet, vil du aldrig stå og mangle power til el motorsaven. En anden fordel ved en el motorsav er at den støjer væsentligt mindre end de benzindrevne modeller, giver færre vibrationer og ikke udvikler røg. Disse elementer er en stor fordel, hvis man f.eks. skal anvende motorsaven i et beboelsesområde. 

Spørg Lading Maskinforretning til råds om motorsave

Vil du vide mere eller har du spørgsmål vedrørende motorsave, er du velkommen til at kontakte Lading Maskinforretning på tlf. 86 94 84 66. Du har også mulighed for at skrive til os på [email protected]

Vi er altid klar med råd og vejledning.

Husk at du får gratis fragt ved køb for over kr. 499,- i vores webshop. Du er også velkommen i vores fysiske butik i True ved Tilst nær Aarhus.

Se vores udvalg af motorsave

Indkøbskurv