Guide til valg af stanghækkeklipper

Med en stanghækkeklipper får du et stærkt supplement til den traditionelle hækkeklipper i redskabsskuret. Stanghækkeklipperen er udstyret med et rigrør / teleskop af varierende længde, der giver dig ekstra rækkevidde, og som gør det nemt at klippe og beskære de områder af høje hække, buske, grene og beplantninger, som du ikke kan nå med den almindelige hækkeklipper. 

Når det kommer til stanghækkeklipperens drivkraft, fås de både til benzin, el og med genopladeligt batteri. Alle disse varianter er kraftfulde, højtydende og leverer perfekte klipperesultater. 

Der er mange forskellige typer og modeller af stanghækkeklippere, også kaldet stangsav, på markedet, og i denne guide giver vi dig en række tips til hvad du skal være opmærksom på inden du køber en stanghækkeklipper. 

Hvilken stanghækkeklipper skal jeg vælge?

Måske har du set et godt tilbud på en stanghækkeklipper i en tilbudsavis eller i en webshop, og har så godt som besluttet dig for at købe den. Impulskøb kender vi alle sammen, men i forbindelse med haveværktøjer og maskiner, er det træls at komme til at stå med et fejlkøb, som man fortryder. Derfor er research altid en god idé inden du investerer i din nye stanghækkeklipper. Udbuddet af producenter og forhandlere er stort, og det kan hurtigt blive uoverskueligt at nå frem til et endeligt køb, som man er tilfreds med. 

De forskellige tests af stanghækkeklippere, som man kan finde online, kan være et fint sted at starte, når man begynder sin research. Her får man også en fornemmelse af de forskellige stanghækkeklipperes specifikationer, fordele og ulemper, prisniveauer, maksimal højde på teleskopet, sværdlængde, klippediameter og drivkraft. 

Når du har fået en fornemmelse af de forskellige typer af stanghækkeklippere, står du måske stadig med spørgsmålet: Hvilken stanghækkeklipper skal jeg vælge?

Den bedste stanghækkeklipper til dit behov afhænger af flere faktorer. Først og fremmest handler det naturligvis om dit behov, og hvilken type bevoksning, du skal trimme med stanghækkeklipperen. 

Den måske største overvejelse du skal gøre dig i denne henseende, er om du hælder mest til en elektrisk stanghækkeklipper eller en batteridrevet stanghækkeklipper. Der er fordele og ulemper ved begge.

Er din have stor, så vil du opnå størst fleksibilitet med en batteridrevet stanghækkeklipper, da du ikke er afhængig af strømforsyning og forlængerledninger. Omvendt har batteriet kun en vis levetid, så du kan ikke klippe ubegrænset inden du eventuelt må holde pause og genoplade batteriet. Det tager normalt en times tid at oplade et batteri til en stanghækkeklipper. Dette kan selvfølgelig løses ved altid at have et ekstra opladet batteri til stanghækkeklipperen, som man kan skifte med.  

Et andet element man bør tage med i sine overvejelser, er hvor kraftig din hæk er og hvor tykke grene, stanghækkeklipperen skal kunne klippe over. Ydeevnen i de forskellige stanghækkeklippere er nemlig forskellig, og grenstørrelseskapaciteten (hvor tykke grene hækkeklipperen kan klippe over) kan variere fra 15 mm og op til 24 mm. 

Guide til valg af stanghækkeklipper_Lading Maskinforretning

Lading Maskinforretning anbefaler: Husqvarna og STIHL stanghækkeklipper

Lading Maskinforretning er officiel forhandler af to af branchens stærkeste producenter af stanghækkeklippere, nemlig Husqvarna og STIHL

Vælger du en stanghækkeklipper fra Husqvarna eller STIHL får du imponerende rækkevidde med teleskop og langt sværd, teleskoprør til justering af skærehøjden, todelt rigrør for nem transport og opbevaring, Husqvarna Smart Start® for nem og hurtig motorstart og minimal trækmodstand i startsnoren og Balance Flex-sele i ergonomisk design. 

STIHLs stanghækkeklippere fås med batteri, der sikrer dig en enormt lydsvag maskine. Husqvarna producerer både benzin- og batteridrevne stanghækkeklippere.  

Når du skal op i højden for at trimme eller beskære bevoksninger, hæk og træer, er stanghækkeklipperen uundværlig. Du slipper helt for at skulle op og balancere på en stige med en hækkeklipper i hænderne. 

En stanghækkeklipper kan for så vidt anskues som en forlængelse af dine arme og din krop. De svært tilgængelige grene i trækronerne er pludselig inden for din rækkevidde med en stangsav, så du kan tage hånd om de arbejdsområder, du ellers har måttet kigge langt efter. 

Miljøet er vigtigt – også når det kommer til brug af haveværktøj. Husqvarna har udviklet deres produktlinje af stanghækkeklippere til bæredygtighed og høj ydelse, men med et lavt brændstofforbrug og lave emissioner. Dermed er du med til at skåne miljøet, når du anvender en Husqvarna stangsav. 

Stadig i tvivl om hvilken stanghækkeklipper, du skal købe? Kontakt os – vi står altid klar til at hjælpe.

Ønsker du yderligere information, eller har du spørgsmål til Husqvarna og STIHL stanghækkeklippere? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi har et stærkt tema af kompetente specialister, der helt sikkert kan hjælpe dig med tips og vejledning i forbindelse med stanghækkeklippere. Kontakt os os på tlf. 86 94 84 66 eller skriv til [email protected]

Husk at du får gratis fragt ved køb for over kr. 499,- i vores webshop. Du er også velkommen i vores fysiske butik i True ved Tilst nær Aarhus.

Se vores udvalg af stanghækkeklippere

Indkøbskurv