Valg robotplæneklipper

Hvem drømmer ikke om at kunne læne sig tilbage på terrassen i sikker forvisning om at ens græsplæne er flot og velplejet til trods for at man ikke knokler med græsslåningen? Eller smække benene op og nyde weekendens Premier League-topbrag, eller det spændende Formel 1-race fra Hockenheim, uden at konen vrisser over at græsplænen altså ikke slår sig selv? 

En robotplæneklipper giver dig disse muligheder. Robotplæneklipperen holder din græsplæne nyklippet igennem hele sæsonen imens du kan bruge tiden på en masse andre gøremål og aktiviteter.   

Robotplæneklipperen – et teknologisk vidunder

Idéen bag robotplæneklipperen er ikke af nyere dato, som man måske skulle tro. Den går over halvtreds år tilbage i tiden til månelandingsåret 1969, hvor en amerikansk opfinder for første gang indgav patentsøgning på en robotplæneklipper. Det var dog først i midten af 1990erne at robotplæneklipperen begyndte at manifestere sig på det globale marked. I løbet af de sidste ti år har man løbende set flere og flere af de arbejdsomme robotter holde græsplæne for danske haveejere.  

I dag er udviklingen bag den intelligente teknologi, som robotplæneklippere er designet ud fra, så langt fremme at nutidens robotplæneklippere er ekstremt driftssikre. Driftsomkostningerne er til at overse, da det faktisk kun indebærer elforbrug, rengøring og skift af klinger. 

En robotplæneklipper er noget dyrere end den traditionelle motorplæneklipper, men beregninger har vist at der er tale om en merudgift på ca. 120 kr. om måneden (afhængig af mærke og model) – og så sparer du jo en masse tid ved at lade robotten holde din græsplæne toptrimmet. Samtidig er der også det miljømæssige aspekt i og med, at du ved køb af en robotplæneklipper skifter benzin ud med el.

Guide til valg af robotplæneklipper_Lading Maskinforretning

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

I forbindelse med den revolutionerende udvikling inden for robotplæneklippere, er udbuddet af mærker, modeller og varianter også vokset støt. Derfor kan det for mange være svært at overskue lige præcis hvilken robotplæneklipper, der passer bedst til ens behov. 

For at finde den bedste robotplæneklipper til dit specifikke behov, er det en god idé at gøre lidt forarbejde på nettet inden man investerer i en robotplæneklipper – især hvis man vælger at købe online fra en webshop. Er du mere til køb i en fysisk butik, kan personalet ofte hjælpe dig med rådgivning og vejledning i henhold til hvilken model, der vil være egnet til dit behov. Du kan besøge os i vores butik, hvis du har brug for vejledning.

Der findes mange robotplæneklipper tests, og det kan være en god idé at læne sig op ad disse ”bedst i test robotplæneklipper” for at danne sig et overblik over de bedste producenter og præcis hvilken kapacitet den enkelte robotplæneklipper besidder.  

Der er en række overvejelser man bør gøre sig inden man investerer i en robotplæneklipper. 

  • Hvor stort et område skal robotplæneklipperen dække? Et godt udgangspunkt er at afdække hvor stor ens græsplæne er, da de fleste robotplæneklippere er udviklet til at håndtere forskellige størrelser og typer af græsarealer. Hvor mange kvadratmeter den enkelte robotplæneklipper model kan klare vil fremgå af specifikationerne. En god tommelfingerregel er, at din have skal være min. 80-100 m2 for at udnytte en robotplæneklipper bedst muligt.
  • Er din grund flad eller er der mange skråninger? Et område med ujævnt terræn, smalle passager og mange skrænter vil ofte kræve en robotplæneklipper med kanttråd. Skal robotplæneklipperen ud at køre på en grund med mange hældninger, er det derfor vigtigt at undersøge hvor store hældninger den enkelte robotplæneklippermodel kan klare. Mange robotplæneklippere kan klare en hældning på omkring 35 procent.
  • Hvor vigtig er brugervenligheden for dig? I takt med udviklingen af teknologien og softwaren bag robotplæneklippere, kan mange robotplæneklippere i dag styres via en app. Brugervenligheden hos appstyrede robotplæneklippere er dermed helt i top, da du bl.a. kan styre robotplæneklipperens funktioner, når du ikke er hjemme.
  • Robotplæneklipper med eller uden kanttråd? Hvis du køber en billigere robotplæneklipper, kan det være nødvendigt at lægge tråd ud omkring det areal, hvor robotplæneklipperen skal køre. Mange dyrere robotplæneklippere har indbyggede sensorer, der selv registrerer, hvornår de er på vej væk fra græsplænen. Derfor skal du overveje, hvilke af disse funktioner du ønsker.
  • Hvilket budget har du til en robotplæneklipper? Prisniveauerne for robotplæneklippere er et andet element, der selvfølgelig skal inddrages i overvejelserne. De billigste robotplæneklippere ligger i en prisklasse på 4000-5000 kr., og de dyreste modeller kan sagtens snige sig op i et prisleje på 20.000 til 30.000 kr. Generelt skal man cirka regne med en udgift i omegnen af 10.000 kr. for en rigtig god allround model fra en anerkendt producent, som f.eks. Husqvarna, STIGA eller STIHL. Når vi taler priser på robotplæneklippere, kan vi igen vende tilbage til behov. Mange vil finde en billigere robotplæneklipper helt perfekt til arbejdet i haven, mens andre vil kræve en robotplæneklipper, der f.eks. indeholder flere funktioner, kan håndtere stejle hældninger og store arealer, og som dermed også vil være dyrere. Der er ofte gode robotplæneklipper tilbud at finde online og i tilbudsaviserne. Konkurrencen er hård, og der er mange penge at spare hvis man holder øje med tilbud på robotplæneklipper. 
 

Lading Maskinforretning er altid klar til at vejlede og rådgive dig, hvis du har spørgsmål i forbindelse med robotplæneklippere. Vi forhandler robotplæneklippere i alle prisklasser, og vi er autoriseret forhandler af robotplæneklippere fra Husqvarnas Automower®-serie, STIHL iMOW robotplæneklipper og STIGA Autoclip robotplæneklippere. 

Se vores udvalg af robotplæneklippere

Indkøbskurv