Guide til anvendelse og valg af højtryksrenser

Hvilken højtryksrenser skal man vælge?

Markedet for og udvalget af højtryksrensere er ekspanderet voldsomt inden for de seneste årtier, og som forbruger kan det være svært at navigere og vælge det rette produkt til ens behov, når der skal købes højtryksrenser.

I dette indlæg vil vi forsøge at belyse de varierende anvendelsesmuligheder og aspekter, som en højtryksrenser besidder, så du ikke går galt i byen, når højtryksrenseren skal vælges i sortimentet.

En højtryksrenser spænder, som nævnt, vidt og bredt i forhold til anvendelsesmuligheder. Højtryksrenseren klarer alt fra at fjerne alger fra taget, rense beskidte fliser og til at gøre terrassen indbydende, rengøre husets facade samt rense tagrenderne, osv. Det kan også være at kloakken er stoppet, og har brug for en gang rørrensning fra højtryksrenseren. En højtryksrenser er også et ideelt redskab til bl.a. effektiv rengøring af havemøbler, biler eller hegn. Vandtrykket i en højtryksrenser ligger normalt på over 100 bar, hvilket er med til at sikre dig nem og effektiv rengøring – selv på områder med meget genstridigt snavs.

Lading Maskinforretning er officiel forhandler af Kärcher højtryksrensere – verdens førende producent og udbyder af rengøringsteknologi.

Ikke alene er Kärcher verdens førende udbyder, men det var også Kärcher, der opfandt og udviklede den første europæiske varmtvandshøjtryksrenser til professionel rengøring tilbage i 1950. 1984 blev et epokegørende år inden for rengøringsteknologi i og med at Kärcher her udviklede den første bærbare højtryksrenser HD 555 til private husholdninger. I løbet af de sidste femogtredive år, har Kärcher videreudviklet og nyudviklet hele teknologien bag højtryksrensning hvilket har konsolideret deres position som en klar nummer 1 på markedet.

Lading Maskinforretning har tilegnet sig eksklusiv specialistviden fra Kärchers udvikling og produktportefølje, og vi er selvfølgelig klar til at videreformidle vores viden til dig for at målrette de korrekte informationer og produkter til vores kunders behov.

Hvad er en højtryksrenser god til – og i forhold til hvilke opgaver skal du passe på?

I de følgende afsnit kan du læse mere om hvilke rengøringsopgaver en højtryksrenser er særdeles velegnet og effektiv til, og hvilke opgaver, som det ikke anbefales at du benytter en højtryksrenser til.

Bilvask med højtryksrenser

Hvis du selv ønsker at vaske din bil fremfor at køre i en vaskehal, så er en højtryksrenser sandsynligvis den mest effektive metode, når det kommer til spulingen af bilen. Samtidig bruger en højtryksrenser også mindre end f.eks. en vandslange. Med en skumlanse og en højtryksrenser, er du kommet langt i forhold til at holde din bil fri for skidt og snavs.

Cykelvask med højtryksrenser

Det kan være at du har været en tur i skoven på din mountainbike, og nu er den blevet godt beskidt af mudder på stier og sprøjtende vandpytter. Men det er jo ikke noget problem, vel? Jeg giver da biken en tur med højtryksrenseren – easy fix! Eller hvad? Nej, ikke helt. Cykelstel kan godt tåle trykket fra en højtryksrenser, men du skal være meget varsom med at anvende højtryksrenser til bevægelige og olierede dele som f.eks. kæden.

Fjerner du fedt og olie med højtryksrenseren risikerer du rustdannelser og eventuelt andre skader på bevægelige dele. Hvis du alligevel anvender en højtryksrenser til rengøring af din cykel, anbefales det at du smører cyklens bevægelige dele grundigt bagefter.

Klargøring og vask af båd med højtryksrenser

Er du bådejer og tripper du for at få din i vandet til foråret og sommeren, så kan du nemt og med stor effektivitet anvende en højtryksrenser til klargøring og rengøring af din båd. Højtryksrenseren klarer den grove rengøring af båden, så du kan gå i gang med efterbehandlingen med bådrens, der bl.a. opløser sidste sæsons voksrester og olie. Med denne metode er din båd snart klar til en ny sæson i bølgerne.

Rengøring af drivhus med højtryksrenser

Når drivhuset har været udsat for vind og vejr igennem efteråret og vinteren, trænger det i de fleste tilfælde til en rengøring.

I dette tilfælde er en højtryksrenser særdeles nyttig at have ved hånden. Højtryksrenseren fjerner nemt alle former for snavs og skidt fra glaspartier mv., så dit drivhus er flot og klar til sommersæsonen.

Rengøring af hegn og stakit med højtryksrenser

En højtryksrenser er velegnet til rensning og rengøring af stakit og hegn. Hvis dit hegn/stakit er af træ, anbefales det at du efterbehandler det efter rengøring med højtryksrenser for at beskytte træets porrer.

Guide til valg af højtryksrenser_Lading Maskinforretning

Områder hvor du skal være varsom eller helt undgå at bruge højtryksrenser

Der er områder og rengøringsopgaver hvor du skal være ekstra varsom eller helt undgå at bruge højtryksrenser. Nedenfor følger nogle eksempler hvor en højtryksrenser ikke anbefales. Murede og pudsede facader Mursten har en brandskal på overfladen, som du risikerer at beskadige ved højtryksrensning og dermed øge risikoen for fugt, alger og frostsprængninger. Det samme gør sig gældende for pudsede facader, hvor du risikerer at spule al pudset væk med højtryksrensning. Træfacader Træfacader må ikke højtryksspules, da træfacader aldrig er helt tætte, og dermed vil der trænge vand ind bag brædderne og give fugtskader. Facader af gasbeton Facader af gasbeton må ikke højtryksrenses, da det er et relativt porøst og blødt materiale, og samtidig kan gasbeton suge vand, så der er stor risiko for at der opstår fugtskader i facaden. Har du en træterrasse eller en terrasse med betonfliser, skal du ligeledes være ekstremt varsom. Granitfliser kan sagtens tåle højtryksspuling, hvorimod mange typer naturfliser ikke kan tåle trykket fra en højtryksrenser. Mundstykker til højtryksrenseren I mange tilfælde kan det være en god ide at bruge et mundstykke på højtryksrenseren, da det nedsætter vandtrykket og chancen for at beskadige noget. Skal du f.eks. rengøre terrassen, anbefales det at du bruger et mundstykke specielt designet til terrasserengøring for at skåne fliser og overflade.

Effektiv udendørs rengøring med en Kärcher højtryksrenser fra Lading Maskinforretning

En højtryksrenser i hjemmet, kan vise sig at blive helt uundværlig, når man først får den inden for dørene. Alt fra alge- og mosbegroede flisegange og tage, køretøjer, terrasser og til haveredskaber, havemøbler og persienner, klarer højtryksrenseren i en fart. Pt. har vi to Kärcher højtryksrensere i vores sortiment: HDS 10/20-4 M højtryksrenser og HDS 5/15 UX højtryksrenser.

Kärcher HDS 10/20-4 M højtryksrenser

De primære fordele og egenskaber ved en HDS 10/20-4 M højtryksrenser, er den langt større effektivitet grundet ØKO-mode, serviceknap til kontrol af vandets hårdhed, turboventilator, nøjagtig dosering af rengøringsmiddel, optimeret brænderteknologi og højeffektiv pumpe. Den enestående brugervenlighed sikres bl.a. af det centrale, overskuelige kontrolpanel beregnet til intuitiv drift, holder til strålerøret og LED-display. Højtryksrenseren praktiserer særdeles effektiv rengøring takket være den Kärcher-patenterede dyseteknologi, de keramiske stempler, turboventilatoren og den øgede pumpeeffektivitet. Tilbehøret er optimeret til specifikke rengøringsopgaver, så maskinen altid kan tilpasses kundens behov. Mobilitetskonceptet omfatter to drejelige hjul, store gummihjul, ergonomiske håndtag, løfteanordninger til håndtering med truck, løfteøjer og forsænket gevind, så maskinen kan vippes, hvilket sikrer maksimal manøvredygtighed. Driftssikkerheden garanteres blandt meget andet af et røggasovervågningsystem, et korrosionsbestandigt, stift og robust chassis, maskinbeskyttelsessystem, trecylindret aksialpumpe med keramiske stempler, varmebestandig røggasudstøding. Højtryksrenseren har nem adgang til alle komponenter, der kræver service, og en servicekontakt hvormed man til enhver tid kan hente alle de driftsdata frem, som kan være nødvendige for fejlfinding.

Kärcher HDS 5/15 UX højtryksrenser

Kärchers HDS 5/15 UX højtryksrenser er en opretstående model og desuden udviklet ud fra Kärchers horisontale koncept. Dette koncept præsenterer en kompakt højtryksrenser, der ikke vejer ret meget. Dette er med til at gøre højtryksrenseren utrolig mobil og nem at transportere. Samtidig optager den ikke meget plads, når den ikke er i brug. Store hjul og ergonomisk træk-/skubbehåndtag sikrer perfekt manøvredygtighed, selv på vanskelige overflader. Højtryksrenseren har en 3-cylindret aksial højtrykspumpe med hærdet rustfri stålcylinder og messingcylinderhoved. En trykafbryder slukker automatisk for maskinen, når pistolen lukkes. Det mindsker belastningen på komponenterne og forlænger levetiden. Pumper og brænderventilator drives af en elektrisk motor og kombineres til en fremdriftsenhed. Det sikrer ikke blot en meget kompakt enhed og stor ydelse, men gør også disse enheder særdeles driftssikre. Kärchers gennemprøvede kedelteknologi kendetegnes af høj ydelse, lille pladsbehov og overholdelse af alle lovmæssige emissionsgrænser. Enkeltfase-enhed med luftkølet, topolet elektrisk motor. 3-cylindret aksialpumpe med hærdede rustfri stålstempler. Kemikalier tilsættes ved lavt tryk.

Lading Maskinforretning – officiel forhandler af Kärcher højtryksrensere

Gå på opdagelse i webshoppen eller kom forbi vores butik og se vores spændende udvalg af Kärcher-produkter. Med en Kärcher højtryksrenser får du bl.a.: • Miljøbeskyttelse • Brugervenlighed • Rengøringsevne • Manøvredygtighed • Stor kraft og ydelse • Mobilitet • Driftssikkerhed • Nem at servicere • Kompakt og nem at transportere og opbevare Søger du yderligere informationer om et af vores Kärcher-produkter eller er du i tvivl om hvilken højtryksrenser, der passer til dit behov, er du velkommen til at kontakte Lading Maskinforretning på tlf. 55 54 87 50 (telefontid mellem kl. 10-12 på hverdage). Du har også mulighed for at skrive til os på [email protected]. Vi er altid klar med kvalificerede råd og vejledning – og en fast serviceaftale klarer vi også.

Se vores store udvalg af højtryksrensere

Indkøbskurv