Guide til valg af havetraktor

Overvejer du at købe en havetraktor, men føler dig måske en smule på glat is i forhold til hvilken havetraktor du skal investere i? Bare rolig, i denne guide får du en række tips til hvad du skal overveje og fokusere på inden og når du handler havetraktor. Vi giver dig nemlig fuldkommen ret i at det kan være svært at overskue markedet for havetraktorer. 

Der ligger rigtig mange tests af havetraktorer online, der skal være med til at guide forbrugeren, og det kan også være et fint sted at starte, hvis man vil skabe sig et nogenlunde overblik over producenter, forskellige typer af havetraktorer, osv. Men, lige netop i forbindelse med havetraktorer kan man ved en simpel Google-søgning støve rigtig mange havetraktor test op, og det kan for nogle skabe yderligere tvivlsspørgsmål og øge forvirringen endnu mere. Så vær selektiv, og gå på opdagelse i havetraktor test fra anerkendte og pålidelige kilder.  

De fleste havetraktor tests viser ofte at skal du have valuta for pengene og mest havetraktor for pengene, er det en god idé at fokusere på havetraktorer i mellemprisklassen. Med andre ord: Manøvrer udenom de helt billige og de helt dyre modeller. 

Hvilken havetraktor skal jeg vælge?

Ligesom med så mange andre maskiner, skal du først og fremmest gøre dig klart hvad dit behov er i forhold til en havetraktor.

Efter alt at dømme vil du gerne have en maskine, der kan slå din græsplæne uden det store besvær. Men det er ikke nok at sige, at dit behov består i en havetraktor, der primært skal anvendes til græsslåning. Størrelsen på din græsplæne er afgørende for hvilken type havetraktor, der vil være bedst til dit behov. Har du blot en meget lille græsplæne, vil du selvsagt slet ikke have et behov for en havetraktor.
Som udgangspunkt vil man anbefale en havetraktor til plænearelaer af en størrelse på 1.000 – 9.000 m2. Er din plæne under 1.000 m2 vil du i stedet have større gavn af en traditionel plæneklipper eller alternativt en robotplæneklipper.

Herefter skal man også overveje hvilken transmissionstype, man ønsker på sin havetraktor, da der findes modeller med både almindeligt gear og hydrostatisk transmission, som man kan sammenligne med automatgear i biler.

Havetraktorer med manuelt gear er oftest billigere end modeller med hydrostatisk transmission. Havetraktorer med hydrostatisk transmission sikrer en mere jævn kørsel, og er nemmere at betjene end havetraktorer med manuelt gear. Hold øje med tilbud på havetraktorer med hydrostatisk transmission, og du vil i mange tilfælde kunne reducere prisforskellen mellem de to modeltyper betragteligt.

Klippeaggregatet på havetraktorer kommer i mange forskellige størrelser, og det er igen noget, du skal have for øje, når du går på opdagelse i udbuddet af havetraktorer. Klippeaggregatet bestemmer hvor bredt et areal af f.eks. græsplænen havetraktoren klipper ad gangen.

Typen af klippeaggregat, som vil være bedst egnet til dig, afhænger af flere ting, herunder størrelsen på din græsplæne og maskinens manøvredygtighed i forhold til din plænes struktur (jo mindre klippeaggregat, jo større manøvredygtighed). Har du mange kringelkroge, bede og beplantninger i haven, vil du som udgangspunkt have lettest ved at komme rundt med et mindre klippeaggregat for øget manøvredygtighed og mindre venderadius. Er din plæne en bred og åben ”fodboldbane”, så vil du opleve størst effektivitet med et bredt klippeaggregat.

Guide til valg af havetraktor_Lading Maskinforretning

Lading Maskinforretning anbefaler: Husqvarna og STIGA havetraktor

Lading Maskinforretning er officiel forhandler af Husqvarna havetraktor og STIGA havetraktor – to af markedets absolut bedste og mest anerkendte producenter. 

En Husqvarna havetraktor er sikker at betjene idet den betjenes via pedaler, og du har dermed begge hænder fri til at styre. Dette er med til at øge både kontrol og komfort. Husqvarnas havetraktor håndterer alle former for plæner med tre specialudviklede klippesystemer – opsamling, bioklip (BioClip) og udkast. Den effektive Husqvarna TS 142L leveres med sideudkast, men du har mulighed for at tilkøbe både BioClip sæt og opsamler.

Den unikke styreteknologi giver dig en høj grad af manøvredygtighed. Det er dermed nemt at komme rundt om forhindringer med havetraktoren, og undgå uklippede områder.

Der er fuld fokus på ergonomien under udviklingen af Husqvarna havetraktor. Dette giver en behagelig oplevelse, når du anvender havetraktoren – fuld af komfort og løste arbejdsopgaver i haven.

Vedligeholdelsen af en Husqvarna havetraktor er forholdsvis simpel idet knivene kan afmonteres og udskiftes uden brug af værktøj. De forstærkede og pulvermalede klippeborde giver traktoren forbedret holdbarhed og korrosionsbestandighed.

STIGAs havetraktorer er kendte for deres alsidighed og kraftfulde motorer. Du får en fleksibel maskine, der nemt kan navigere i og vedligeholde selv svært fremkommelige arealer. STIGAs havetraktorer leveres med en lang række anvendelige funktioner lige fra opsamling, Multiclip og til sideudkast. Samtlige STIGAs havetraktorer leveres med det revolutionerende Multiclip-sæt, hvor det findelte, afklippede græs omdannes til naturlig gødning for din plæne. Slå din græsplæne og gød plænen naturligt samtidig uden at du så meget som behøver at stå af havetraktoren. Smart, ikke? 

STIGA Tornado-serien kan anvende både Multiclip og sideudkast. Sideudkast er ideelt til slåning af højt, forvokset græs hvorimod Multiclip-funktionen giver de bedste resultater på områder hvor græsset bliver slået ofte. 

Vælger du en STIGA havetraktor får du en kraftfuld traktor med eminente klippeegenskaber, intuitive betjeningsfunktioner og en høj grad af komfort. 

Det er ikke kun græsplænen, der kommer til at nyde godt af din havetraktor. De mange muligheder for tilkøb af ekstraudstyr og tilbehør til havetraktor giver maskinen værdi året rundt – uanset om du skal slå græs, feje efterårsblade eller skovle sne.

Ny havetraktor? Lading Maskinforretning guider dig på vej

Er du i tvivl om hvilken havetraktor du skal købe? Hos Lading Maskinforretning er vi eksperter indenfor alle have- og parkmaskiner, så har du spørgsmål omkring havetraktorer, er det os, du skal have fat i. Ring til os på tlf. 86 94 84 66 eller skriv til [email protected].

Vi er altid klar med råd og vejledning.

Husk at du får gratis fragt ved køb for over kr. 499,- i vores webshop. Du er også velkommen i vores fysiske butik i True ved Tilst nær Aarhus.

Se vores store udvalg af havetraktorer

Indkøbskurv